Selamat Datang Ke Aiskrim Biz

Assalamualaikum wrt. wbt. & Salam 1 Malaysia. Perniagaan aiskrim ini bermula pada 24 September 2011, melalui Sutera TGM Enterprise (Sekarang Aiskrimbiz & Trading). Pertama kali menyertai program Family Day KMNS. Dari situ perniagaan ini telah berkembang dan mendapat sambutan serta kerap dipanggil ke majlis-majlis anjuran kerajaan mahupun swasta serta majlis keramaian seperti hari lahir, akikah, perkahwinan dan family day. AiskrimBiz Soft Ice Cream menyediakan ais krim buatan sendiri yang enak dan lembut. Kini, hanya dalam tempoh beberapa bulan sahaja, masyarakat sekeliling sudah mula mengenali kewujudan Aiskrim Biz Soft Ice Cream..Kami juga sedia menerima sebarang tempahan bagi sebarang majlis. Alhamdulillah.

Senarai Harga Aiskrim Kami

Senarai harga aiskrim adalah seperti berikut:

  1. Aiskrim Kon = RM1.00
  2. Aiskrim Cup = RM1.00
  3. Aiskrim Cup = RM1.50

Untuk makluman anda, kandungan aiskrim:

  1. Gelatin Halal
  2. Susu Rendah Lemak
  3. Coklat
  4. Vanilla
  5. Strawberi

Program-Program Yang Dijemput

Pihak Kami Menerima Tempahan/Jualan Di:

Majlis Perkahwinan, Pertunangan, Kenduri Doa Selamat, Akikah. Jamuan Hari Raya-Rumah Terbuka (Hari Raya Aidilfitri , Hari Raya Aidiladha dll). Karnival /Festival (Pengantin, Masjid dll). Hari Keluarga, Majlis Hari Lahir, Majlis Keramaian Swasta @ Kerajaan, Majlis Sekolah (Sukan Tahunan, Hari Guru, Hari Kantin & Usahawan, Hari Kanak-kanak, Motivasi Pelajar, Hari Penyampaian Hadiah dll), Majlis Universiti (Hari terbuka Universti, Konvokesyen, Alumni dll).

Aiskrim Pilihan 1 Malaysia

Adakan keistimewaan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Syarat-Syarat Tempahan dan Bayaran

Urusniaga mestilah melalui Maybank atau Tunai..

Deposit RM100 hendaklah dijelaskan selepas pengesahan tempahan dan bakinya perlu dijelaskan selepas majlis selesai..RM100 diambil sebagai jaminan..Jika tempahan dibatalkan wang deposit x akan dikembalikan. No Akaun Maybank 164155550464 Shaiful Hafiz Bin Yahya. Sebarang tempahan boleh hubungi saya melalui email, facebook atau 0129789529. KL hingga Melaka.

Tempahan Untuk 300-500 Orang

  1. Tiada Caj Sewa Van
  2. Tiada Caj Penghantaran
  3. 200-300 kon Seremban sahaja
  4. Luar Seremban minima 500 kon
  5. Minima 300@500 kon ikut jarak
  6. Maksima seperti yg dipersetujui
  7. Harga 1 kon RM1 sahaja.

Tempahan Untuk 1000 Orang

  1. Harga satu kon RM0.90
  2. Tiada Caj Penghantaran
  3. Tiada Caj Sewa Van
  4. Untuk jarak 90km

Iklan : Cara Memulakan Bisnes Aiskrim



RM5000 Sebulan Dengan Jual Aiskrim.
Klikjer Untuk Ketahui Caranya.

Saturday, March 31, 2012

Aiskrimbiz - Telatah Adik Maisarah Jual Aiskrim


Tengok tu Maisarah boleh pulak dia duduk diam-diam tepi mesin aiskrim tu.. Kadang2 kelakar pun ada, kesian pun ada org tgk kecik-kecik dah ikut ayah dia jual aiskrim. Yang penting kita happy. Untuk tempahan 0129789529.

Sunday, March 25, 2012

Majlis Kesyukuran & Akikah 17 Mac 2012










Aiskrimbiz mengucapkan setinggi penghargaan Terima Kasih. Kepada Encik Sophien sekeluarga dari Taman Kenanga Seksyen 1, Melaka di atas sokongan kepada Aiskrimbiz. Semoga Murah Rezeki dan Panjang Umur. Amin. Majlis dimeriahkan dengan selingan ghasidah dan nasyid masyhur dari ratusan syaĆ­r nukilan Al-Imam dari Tengkera Melaka. “Datang dijemput balik dibekal pula dengan nasi dan lauk-pauk”, Alhamdulillah Kenyang.

Aiskrimbiz - Istimewa Coklat Fountain

Kami menawarkan harga berpatutan.
Hubungi untuk tawaran istimewa.

Monday, March 12, 2012

Aiskrimbiz - Side Order Weekend

Kami menerima banyak panggilan dan sms tempahan dari orang ramai, ada permintaan yang dapat dipenuhi dan sebaliknya bergantung kepada jadual waktu, masa, tempat dan jenis program. Jika tidak dapat hadir saya serah pada Encik Azman dari Wafi.. Walaupun berbeza jenama kami di Aiskrimbiz mengamalkan prinsip persaudaraan. Rezeki dikongsi bersama. Coret-coret:

Salam,nak tanya,kalau saya nk tempah aiskrim utk wedding esok masih available tak? Di gedung lalang,seremban.tq-husna

Salam en Shaiful.. Nak order 350kon perisa vanilla n strawberi pd Sabtu depan 17Mar2012, majlis mula pukul 12:30noon, so kalau boleh by 11:30am dah standby.. Alamat di 590A Jln Kenanga 1/14, Tmn Kenanga Seksyen 1, Lorong Pandan, 75200 Melaka.. Pls confirm order, wassalam.. Sophien

Salam, en shaiful. Nak tanya kalau blh tempah aiskrim utk 500 org utk family picnic tadika. Di taman tasik cyberjaya, 25 feb sabtu ni. - teacher iman

Sy zila yg call dr d'areca. Incase kalau en boleh terima tempahan ditmn ampangan utk 200pcs sabtu mlm. Sy dah carik tmpt lain tp x dpt.

Saturday, March 10, 2012

Sebarkan Khasiat Susu Dengan Aiskrimbiz

Tahukah anda beberapa khasiat susu terutamanya susu UHT memang sangat-sangat berguna bukan sahaja untuk perkembangan kanak-kanak tetapi juga untuk orang dewasa seperti kita ini? Selain daripada merangsang pertumbuhan sel otak kanak-kanak, susu UHT juga membantu menguatkan tulang-tulang di dalam badan kita ini. So tak perlu risau penyakit lenguh-lenguh ataupun sakit-sakit sendi tulang. Semuanya dijamin beres dengan syarat anda meminum susu UHT 2 kali sehari. Sebagai ganti susu boleh cuba soft ice cream AISKRIMBIZ. Eat More, Do More. Amoree. Jadi tanggapan ibu bapa terhadap aiskrim boleh diubah jika pengusaha aiskrim menggunakan susu yang kaya khasiat. Wallahualam.

Thursday, March 8, 2012

KMNS Young Preneurs Day 24 Feb 2012

Hari Usahawan 2012 telah diadakan pada hari Jumaat, 24 Febuari 2012 bertempat di sekitar Dewan Serbaguna Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Di sini disiarkan beberapa gambar pada hari tersebut.













Tuesday, March 6, 2012

Aiskrim Biz @ Wedding Reception 2 Jun 2012

WEDDING RECEPTION
Miss Navanitha
(Dgn Choc Fountain)
Rasah Kemayan Golf & Country Resort,
2 Jun 2012
13 Rejab 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ