Selamat Datang Ke Aiskrim Biz

Assalamualaikum wrt. wbt. & Salam 1 Malaysia. Perniagaan aiskrim ini bermula pada 24 September 2011, melalui Sutera TGM Enterprise (Sekarang Aiskrimbiz & Trading). Pertama kali menyertai program Family Day KMNS. Dari situ perniagaan ini telah berkembang dan mendapat sambutan serta kerap dipanggil ke majlis-majlis anjuran kerajaan mahupun swasta serta majlis keramaian seperti hari lahir, akikah, perkahwinan dan family day. AiskrimBiz Soft Ice Cream menyediakan ais krim buatan sendiri yang enak dan lembut. Kini, hanya dalam tempoh beberapa bulan sahaja, masyarakat sekeliling sudah mula mengenali kewujudan Aiskrim Biz Soft Ice Cream..Kami juga sedia menerima sebarang tempahan bagi sebarang majlis. Alhamdulillah.

Senarai Harga Aiskrim Kami

Senarai harga aiskrim adalah seperti berikut:

  1. Aiskrim Kon = RM1.00
  2. Aiskrim Cup = RM1.00
  3. Aiskrim Cup = RM1.50

Untuk makluman anda, kandungan aiskrim:

  1. Gelatin Halal
  2. Susu Rendah Lemak
  3. Coklat
  4. Vanilla
  5. Strawberi

Program-Program Yang Dijemput

Pihak Kami Menerima Tempahan/Jualan Di:

Majlis Perkahwinan, Pertunangan, Kenduri Doa Selamat, Akikah. Jamuan Hari Raya-Rumah Terbuka (Hari Raya Aidilfitri , Hari Raya Aidiladha dll). Karnival /Festival (Pengantin, Masjid dll). Hari Keluarga, Majlis Hari Lahir, Majlis Keramaian Swasta @ Kerajaan, Majlis Sekolah (Sukan Tahunan, Hari Guru, Hari Kantin & Usahawan, Hari Kanak-kanak, Motivasi Pelajar, Hari Penyampaian Hadiah dll), Majlis Universiti (Hari terbuka Universti, Konvokesyen, Alumni dll).

Aiskrim Pilihan 1 Malaysia

Adakan keistimewaan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Syarat-Syarat Tempahan dan Bayaran

Urusniaga mestilah melalui Maybank atau Tunai..

Deposit RM100 hendaklah dijelaskan selepas pengesahan tempahan dan bakinya perlu dijelaskan selepas majlis selesai..RM100 diambil sebagai jaminan..Jika tempahan dibatalkan wang deposit x akan dikembalikan. No Akaun Maybank 164155550464 Shaiful Hafiz Bin Yahya. Sebarang tempahan boleh hubungi saya melalui email, facebook atau 0129789529. KL hingga Melaka.

Tempahan Untuk 300-500 Orang

  1. Tiada Caj Sewa Van
  2. Tiada Caj Penghantaran
  3. 200-300 kon Seremban sahaja
  4. Luar Seremban minima 500 kon
  5. Minima 300@500 kon ikut jarak
  6. Maksima seperti yg dipersetujui
  7. Harga 1 kon RM1 sahaja.

Tempahan Untuk 1000 Orang

  1. Harga satu kon RM0.90
  2. Tiada Caj Penghantaran
  3. Tiada Caj Sewa Van
  4. Untuk jarak 90km

Iklan : Cara Memulakan Bisnes Aiskrim



RM5000 Sebulan Dengan Jual Aiskrim.
Klikjer Untuk Ketahui Caranya.

Monday, December 17, 2012

Majlis Kenduri Kahwin Klang 11 November 2012






MAJLIS KENDURI KAHWIN KLANG
Quarters Polis Taman Sri Andalas
11 November 2012
22 Zulkaedah 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Saturday, December 15, 2012

Aiskrimbiz Fruity - Khasiat Nutrisi


Nilai nutrien adalah berdasarkan kadar purata dan rumusan produk yang standard. Saiz hidangan dan nilai nutrien mungkin berbeza disebabkan faktor-faktor tertentu seperti cara penyediaan produk. Nilai nutrien dan saiz hidangan ini tidak boleh digunapakai untuk produk yang divariasikan mengikut permintaan individu/pelanggan.

Friday, November 23, 2012

Majlis Kenduri Kahwin Ampang 10 November 2012








MAJLIS KENDURI KAHWIN AMPANG
Taman Cahaya Ampang,
10 November 2012
21 Zulkaedah 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Thursday, November 22, 2012

Proudly Malaysian - Aiskrim Malaysia


Majlis Perkahwinan, Pertunangan, Kenduri Doa Selamat, Akikah. Jamuan Hari Raya-Rumah Terbuka (Hari Raya Aidilfitri , Hari Raya Aidiladha dll). Karnival /Festival (Pengantin, Masjid dll). Hari Keluarga, Majlis Hari Lahir, Majlis Keramaian Swasta @ Kerajaan, Majlis Sekolah (Sukan Tahunan, Hari Guru, Hari Kantin & Usahawan, Hari Kanak-kanak, Motivasi Pelajar, Hari Penyampaian Hadiah dll), Majlis Universiti (Hari terbuka Universti, Konvokesyen, Alumni dll).

Tuesday, November 6, 2012

Aiskrim Lembut Buatan Malaysia (M)


Ais krim adalah hidangan sejuk pencuci mulut, ia digemari semua peringkat umur tidak kira kecil atau besar. Selain mempunyai rasa yang enak, ia juga mengandungi pelbagai khasiat. Untuk pengetahuan anda, khasiat sebenar ais krim berasal dari bahan-bahan mentah asasnya, iaitu susu diikuti bahan sampingan yang lain. Sebab itulah mengapa ais krim mempunyai nilai gizi yang tinggi berbanding dengan lain-lain jenis minuman.

Friday, October 26, 2012

Salam Aidiladha 10 Zulhijjah 1433


"Selamat Hari Raya Aidil-Adha" kepada semua yang beragama Islam tidak lupa rakan-rakan Blogger, Facebook, dan kepada yang balik dengan kenderaan sendiri.. memandulah dengan berhemah dan jagalah keselamatan diri..

Kenduri Kahwin Sungai Chua 7 Oktober 2012







MAJLIS KENDURI KAHWIN SG CHUA
Keluarga Encik Nasir
Taman Berjaya Sungai Chua,
7 Oktober 2012
21 Zulkaedah 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Majlis Doa Selamat Dusun Nyior 6 Oktober 2012





DOA SELAMAT TAMAN NYIOR GADING
Keluarga Encik Syahril Bahari
Jalan Nyior Gading 6,
6 Oktober 2012
20 Zulkaedah 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

SHY Parody - OPA Kenyang Style 2012


Open house mindef. Mat saleh yg dewasa x malu pun ambik 2 x aiskrim. Bila ditanya are u love ice cream? Yes so much. Di negara dia aiskrim ni sesuatu yg istimewa bukan sahaja kanak2. Malah digemari semua peringkat umur. I love my icecream.


Aisey… sedap x tengok. Warna-warni semacam je kan. Ni la ABC. Atau air batu campur atau terkenal dengan gelaran ais kacang di area utara. Kenapa nama dia ais kacang? Sebab dalam ABC ni, ada mcm2 jenis kekacang. Ada kacang tanah, ada kacang merah. menarikkan. Bila nampak menarik, mesti la kita lagi tertarik kat ABC tu kan??? Lebih sedap bila ditambah dengan aiskrim kat atas ABC tu. yummy…

Open House BSPP Mindef 10 September 2012





Open House BSPP Mindef
Jalan Padang Tembak,
10 September 2012
23 Syawal 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Thursday, October 25, 2012

Open House Seremban Jaya 9 September 2012





RUMAH TERBUKA PUAN DILLA
Taman Seremban Jaya,
9 September 2012
22 Syawal 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Saturday, October 20, 2012

Pusat Hemodialisis Permata 2 September 2012







PUSAT HEMODIALISIS PERMATA SDN BHD
Jalan PS 8, Taman Prima Selayang,
Batu Caves, Selangor.
2 September 2012
15 Syawal 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ

Wednesday, October 10, 2012

Rumah Terbuka AU4 Sri Keramat 31 Ogos 2012








RUMAH TERBUKA DAN BIRTHDAY
Keluarga Puan Fifa Adznan
Jalan AU4/2, Taman Sri Keramat,
31 Ogos 2012
13 Syawal 1433

Adakan kelainan di Majlis Kenduri Kahwin anda! Hubungi kami untuk menjual aiskrim di Majlis Kenduri Anda atau apa sahaja program yang bersesuaian.. Kami sedia menerima tempahan. Untuk mengetahui lebih lanjut anda boleh terus melayari blog kami. TQ